Viareggio / Toszkána

Viareggio Versilia legfontosabb városa, amelyet Lucca kikötőjévé alakítottak, a Via Regia nevét kapta, amely utca a középkorban a fallal körülvett várostól a tengerig tartott. A Viareggio eredeti települése a torony körül jött létre, és végül kiterjedt a Burlamacca-csatornára, ami ma még mindig a legjobb dokkoló a halászok és hajótulajdonosok számára. A tengerparti turizmus mellett, Viareggio mindig is népszerű volt a képzőművészeti rajongók körében, otthona volt a Villa Paolina Civil Múzeumnak és a kifinomult art deco dekorációknak, amelyek a város számos villáját jellemzik.

Viareggio
Viareggio
Viareggio
Viareggio kikötő

Ha Viareggio, természetesen karnevál: ez az a hely, ahol a világ egyik legkedveltebb és igazán látványos eseménye zajlik. Az esemény minden évben négy hétig tart, amikor a toszkán turisták megcsodálják a híres allegorikus papier-mâché úszókat. Viareggio Karnevál először 1873-ban kezdődött, amikor kocsik és maszkok felvonulását szervezték a tengerparti sétány mentén.

Viareggio Carnevale
Viareggio Carnevale
Viareggio Carnevale
Viareggio Carnevale


Azóta februárban megrendezik az úszók felvonulását – óriási karikatúrák, amelyek nyilvánosan kifigurázzák a politikát és a teljesítmény világát. A felvonulás után a szórakozás folytatódik a rionival: esti partik a város mind a négy szomszédságában, karnevál minden hétvégéjén. Az utcák forgalom számára zárva vannak, a maszkok, zene és tánc töltik meg az utcákat.